00983132730137
( AM - PM ) 08 -17 Monday - Friday
info@aphiuny.com

Shipping

Worldwide

Order Support

00989126938369

Azerbaijan carpets

 قالی آذربایجان – قالییبافی آذربایجان – فرش آذربایجان -قیمت فرش آذربایجان – قیمت فرش دستباف آذربایجان- قیمت قالی آذربایجان –  فرش دستبافت آذربایجان – خرید قالی آذربایجان – قالیچه آذربایجان – نقشه آذربایجان -طرح نقشه های قالی آذربایجان – قالی بافی آذربایجان – طرح قالی آذربایجان – فرش دستباف آذربایجان – خانه لوکس – خانه مجلل – فرش مجلل – خرید فرش اصفهان – قیمت فرش اصفهان – قیمت فرش دستباف اصفهان – بازار فرش اصفهان – عکس فرش اصفهان – نمایشگاه فرش اصفهان – بهترین مارک فرش اصفهان – قالی اصفهان – قیمت فرش دستباف اصفهان – عکس فرش دستباف اصفهان – بازار فرش دستباف اصفهان – قیمت گزاری فرش اصفهان – تصویر فرش اصفهان – بازار حکیم اصفهان –  قالی مجلل azerbaijan carpet – azerbaijan rug -azerbaijan hand knotted rug – azerbaijan handmade rug -azerbaijan rug history- azerbaijan wool rug- azerbaijan rugs for sale – azerbaijan rug prices- antique azerbaijan rugs rug value –  antique azerbaijan rugs – azerbaijan carpets – iran carpet – persian carpet -persian rug – persian rug – rugs- azerbaijan persian rug – azerbaijan oriental rug – azerbaijan oriental carpet

فرش آذربایجان

آذربایجان از دیدگاه تشکیلات اداری به دو ناحیه شرقی و غربی تقسیم میشود. اگر این دو استان را از نظر بافت قالی مورد مطالعه قرار دهیم باید بگوییم که تقریبا در بیشتر نقاط آذربایجان غربی قالی بافی فاقد رونق و اهمیت است ( 13500 بافنده بر روی 6700 دار قالی ) . به عکس در استان آذربایجان شرقی به ویژه شهر تبریز این صنعت به نحو قابل توجهی توسعه یافته است (120000 بافنده بر روی 59000 دستگاه قالی ).

بافت قالی در تبریز سابقه طولانی دارد . این شهر در زمان سلطنت هلاکوخان مغول از مراکز تولید و داد و ستد قالی بوده و پا به پای شهر هرات ( در خراسان قدیم و در حال حاضر افغانستان ) قالی بافی مراحل تکامل خود را در آن می پیموده است. فرش های این شهر از دیر باز تاکنون به علت دوام و نقشه های جالب و همچنین ظرافت بافت همواره مطلوب بازار های خارج و داخل کشور بوده اند. اذربایجان در پیشرفت صنعت فرش بافی در ایران سهم برجسته و با ارزشی را دارد و به حق باید گفت که توسعه ی قالی بافی و صادرات فرش ایران به بازار های خارجی در یکصد سال اخیر تا حدود زیادی مرهون بافنده های ماهر و همچنین تجار علاقه مند آذربایجانی بوده است چه هنگامی که عرضه و تولید فرش ایران در سال های قبل از جنگ جهانی اول و در بازارهای استانبول متناسب با تقاضای فراوان برای آن نبود , بازرگانان آذربایجانی در مراکز فرش بافی این استان و سایر شهر های مستعد کشور کارگاه های متعدد قالی بافی ایجاد کرده و در نتیجه زمینه رونق این صنعت را فراهم آورده اند.

در آذربایجان بافت فرش از خشن ترین تا ظریف ترین نوع ممکن آن متغییر است . روش بافت در آذربایجان به این گونه است کارگر بافنده عمل گره زنی را با استفاده از قلاب بر روی چله های بسیار کشیده ای انجام داده و با کوبیدن مداوم این گره ها به وسیله شانه های کوچک و کم وزن فشردگی و انسجام لازم را بر روی شبکه ی تار و پود تامین میکند .بافنده آذربایجان بسیار چیره دست و پر کار است بسته به نقشه و ظرافت کار روزانه 8 هزار گره میزند , دیده شده است که چیره دست ترین آنها حتی تا 15 هزار گره در روز را زده اند . یکی از دلایل این چابکی و زبر دستی استفاده از چاقو و قلاب مخصوصی است که هنگام بافت از آن استفاده میکنند . آنها اگر در گذشته کراهتی از زدن گره های جفتی و یا استفاده از پشم های دباغی شده داشته اند امروزه در موارد نادری دیده شده است که به این درستکاری حرفه ای خود اهمیت چندانی نداده اند .

بافنده آذربایجانی در به کار بردن مصالح نیز بسیار صرفه جو و با احتیاط است معمولا تکه نخ های مورد نظر برای گره زنی را بسیار کوتاه از کلاف جدا میکند . البته صرفه جویی بی موردی است که به دوام فرش به ویژه در انواع متوسط و بازار پسند آن لطمه میزند .

مقداری از پشم های استفاده شده در مراکر قالی بافی آذربایجان از گوسفندان ماکو و مغان بدست میاید که جنس آنها ضخیم و زبر است و مقداری را نیز گوسفندان ارومیه و خوی و سلماس و یا از منابع خارجی مانند استرالیا تامین می کنند و گاهی نیز از کرک برای بافت فرش مرغوب استفاده میکنند . در گذشته مخصوصا در قرن نوزدهم تبریز یکی از مراکز عمده ی بافت قالیچه های ابریشمی بوده ولی امروزه در این شهر بافت این نوع قالیچه ها بیشتر بر اساس سفارش صورت میگیرد . رنگ های متداول در کارگاه های رنگرزی آذربایجان بیشتر در زمینه قرمز, آبی , سبز, زرد, نارنجی سوخته , بژ, صورتی و یا هر رنگ بازار پسند دیگری است . میتوان گفت پنجاه درصد از رنگ های مصرفی در کارگاه های این استان از منابع طبیعی و گیاهان تامین میشود .

منبع : افسانه جاویدان فرش ایران

بازدید از نمایشگاه و خرید آنلاین فرش دستباف

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Product Categories
Follow: